Hajas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Hajas sunt preparate specifice maghiarilor, care se servesc calde sau reci, avand avantajul ca sunt aromate si fragede.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 650 gr faina
    • 3 linguri smantana
    • 3 galbenusuri
    • 1 lingurita zahar
    • 1 lingurita sare
    • 2 linguri otet
    • apa minerala, cat cuprinde

    PENTRU UNS:

    • 250 gr faina
    • 600 gr osanza data prin masina de tocat

    PENTRU UMPLUTURA:

    • gem de prune

Instructiuni de preparare

  1. Din ingredientele pentru aluat se framanta o coca omogena care se lasa 30 de minute la rece. 
  2. Intre timp, se prepara unsoarea. Faina se amesteca bine cu osanza si se imparte in sferturi. Se intinde aluatul de patru ori, la interval de 30 de minute, ungandu-se de fiecare data cu cate un sfert din unsoarea pregatita. Dupa fiecare ungere, aluatul se impatureste de fiecare data in acelasi sens si se da la rece. Se intinde din nou aluatul intr-o foaie de 0,5 cm grosime si se taie in patrate cu latura de 8-10 cm, folosind un cutit cu lama fierbinte. Pe fiecare patrat se pune cate o lingura de gem. 
  3. Se pliaza aluatul si se preseaza putin, pentru a le da o forma. Nu se lipesc prea tare deoarece ele trebuie sa se deschida putin la copt. Se asaza intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se dau la cuptor (preincalzit). Se lasa 10 minute la foc mare, ca sa creasca si sa se desfaca putin, apoi se coc la foc mic pana capata o culoare aurie. 
  4. Se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. 

Recomandari

Patiserie