- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosile din malai de fapt sunt foarte gustoase si aromate, avand un continut ridicat de fibre.
Ingrediente
- 250 ml apa
- 250 ml malai
- 250 ml lapte nefiert
- 250 gr faina de grau
- 200 gr zahar
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 praf de copt
- 1 ou crud
- 2 linguri cu unt topit
- 250 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Pui sa fiarba apa, adaugi malaiul incet, amesteci cu o lingura de lemn ca sa nu ramana cocoloase,apoi fierbi 5 minute la foc potrivit. Tragi vasul de pe foc, adaugi laptele si amesteci repede ca sa omogenizezi totul. Continui sa amesteci cu faina cernuta, sarea necesara, 1 ou intreg si 2 linguri cu unt, un praf de copt si 100 gr zahar tos.
- Omogenizezi amestecul, iei din el cu lingura si prajesti in ulei incins. Gogosile obtinute le scoti
pe servetel de hartie, le tavalesti prin zahar tos, le treci pe un platou. Prajitura este buna calda, dar si rece.