Gogosi din aluat cu unt sau osanza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile din aluat cu unt sau osanza sunt foarte aromate si gustoase, mai ales daca le serviti cadute alaturi de un pahar cu lapte rece.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 4 oua
    • 3 linguri cu unt sau osanza proaspata
    • 3 linguri cu zahar
    • 200 ml lapte (zer sau iaurt)
    • 2-3 linguri cu rom
    • 1 plic praf de copt
    • sare
    • 200 ml ulei
    • 2 linguri cu zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Frecati untul spuma (daca aveti osanza proaspata puneti peste aceasta zahar tos si frecati energic cu lingura de lemn), adaugati galbenusurile pe rand si cele 3 linguri cu zahar. Cand obtineti o crema uniforma, sarati usor. Cerneti faina si amestecati cu praful de copt. Bateti albusurile spuma si turnati peste crema. Turnati faina in ploaie si amestecati, adaugati lapte cald sau iaurt la temperatura camerei, framantati un aluat molicel.
  2. Infainati planseul de lucru, intindeti aluatul cu sucitorul ca sa obtineti un strat gros de 2 cm. Incalziti pana la punctul de fierbere uleiul pus in ceaun sau intr-un tuci, taiati forme rotunde sau semilune din aluat si rumeniti gogosile la foc potrivit. Scoateti pe servetele.
  3. Treceti gogosile pe platou, pudrati cu zahar pudra.
  4. Serviti gogosile calde sau reci langa ceai, compot sau dulceata de fructe.

Recomandari

Patiserie