Gogosele cu lapte batut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogoselele cu lapte batut sunt foarte bune si aromate, fiind un desert care ne aduce aminte de anii copilariei.

Ingrediente

    • 3 galbenusuri
    • 2 linguri zahar tos
    • 1 lingura lapte dulce
    • coaja rasa de lamaie
    • 500 gr faina
    • 250 ml lapte batut
    • 1 cubulet drojdie proaspata
    • 50 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Prepara maiaua din drojdie, lapte dulce si o lingurita de faina, apoi las-o putin la cald.
  2. Cerne faina, presara coaja de lamaie si zaharul, apoi adauga galbenusurile batute cu sare, maiaua si laptele bautu si framanta un aluat elastic.
  3. Incalzeste putin untul si adauga-l in aluat, putin cate putin. Lasa aluatul la crescut o ora, apoi intinde din el o foaie potrivit de groasa si decupeaza cercuri cu un pahar dat prin faina. Lasa cercurile din aluat la crescut 30 de minute, apoi prajeste-le in baie de ulei, pe ambele parti pana devin aurii si frumoase.
  4. Dupa ce s-au rumenit scoate-le pe servete absorbante, pudreaza-le cu zahar, dupa care le poti servi.

Recomandari

Patiserie