Cornulete cu magiun si nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornuletele cu magiun si nuca sunt delicioase, ele fiind gustoase calde dar foarte delicioase daca se servesc a doua zi cand devin si mai fragede.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 3 galbenusuri
    • lapte batut
    • magiun
    • 350 gr untura
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr nuca macinata
    • zahar pudra
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-un castron faina, untura, galbenusurile, putina sare, coaja rasa de lamaie si se adauga treptat lapte batut, in care s-a stins bicarbonatul.
  2. Se framanta bine pana aluatul devine maleabil, moale si elastic. Se imparte aluatul in mingiute  cat cele de tenis, care se intind in foi rotunde. Din fiecare foaie se decupeaza triunghiuri. La baza lata a triunghiului se pune cate o lingurita de magiun amestecat cu nuca macinata. Se ruleaza usor triunghiul de la baza catre varf.
  3. Se asaza cornuletele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga tava in cuptorul incins, la foc iute, pana cand cornuletele se rumenesc frumos.
  4. Cand sunt gata, se scoate tava cu cornulete din cuptor, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca.

Recomandari

Patiserie