Cornulete cu dulceata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornuletele cu dulceata sunt foarte gustoase cand sunt calde, dar sunt foarte fragede a doua zi cand aromele sunt pe deplin imbinate.

Ingrediente

    • 250 gr unt
    • 4 galbenusuri
    • sare
    • 250 gr faina
    • 125 gr zahar pudra
    • 4 linguri smantana
    • esenta de vanilie
    • 100 gr nuca macinata

    PENTRU UMPLUTURA:

    • zeama si coaja rasa de la o lamaie
    • zahar pentru ornat
    • 150 gr dulceata de fructe de padure
    • pesmet de biscuiti

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul cu zaharul pudra si cu putina sare. Se adauga vanilia, galbenusurile si smantana, se bat bine cu mixerul si, la final, se adauga faina si nuca macinata, adaugand-o treptat pana se obtine un aluat gros care dupa ce s-a framantat se tine la rece.
  2. Intre timp, se amesteca dulceata cu zeama si coaja rasa de la lamaie. daca compozitia este prea subtire, se adauga pesmet de biscuiti.
  3. Se intinde aluatul si se decupeaza din el triunghiuri, care se umplu cu  dulceata. Cornuletele astfel formate se ruleaza si se coc in tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Cand cornuletele sunt gata se pudreaza cu zahar si se servesc.

Recomandari

Patiserie