Clatite pariziene cu miez de nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele pariziene cu miez de nuca sunt foarte gustoase si aromate.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 4 oua
    • 500 ml lapte
    • un pachet zahar vanilinat
    • o lingura rom
    • un praf de sare

    PENTRU PRAJIT:

    • 50 gr unt

    PENTRU SOS:

    • 200 gr ciocolata neagra
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 25 gr unt

    PENTRU SERVIT:

    • 100 gr miez de nuca macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 portii

Timp de preparare 30 minute+ 10 minute fierbere+ 20 minute coacere

  1. Pentru aluat, intr-un vas, se pun faina si ouale si apoi, progresiv, se adauga laptele, amestecand continuu cu un tel sau ia mixer. Se adauga zaharul vanilinat, romul si sarea.
  2. Se topesc cele 50 gr unt si cu acestea se ung tigaia in care se vor coace clatitele.
  3. Pentru sos se pune pe foc smantana pentru frisca iar ciocolata se pune intr-un vas, rupta in bucatele. Cand smantana fierbe, se toarna peste ciocolata si se incepe amestecarea. Dupa ce ciocolata s-a dizolvat, se pune si untul si se presara peste clatite.
  4. Se servesc cu un mot de frisca si presarate cu nuci.

Niciodata nu se amesteca intai faina cu laptele inainte de a pune ouale, caci se vor forma cocoloase. Untul topit adaugat necesita amestecare energica si lasare la frigider.

Recomandari

Patiserie