Churros

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Churros, sau gogoasa spaniola este un produs de patiserie realizat din aluat de cartofi fierti si faina.Churros sunt prajite in ulei pana cand devin crocante si apoi sunt presarate cu zahar. Pot fi drepte, ondulate sau rasucite in spirala.

Ingrediente

    • 200 gr faina
    • 50 gr unt
    • 5 linguri zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lamaie
    • 3 oua
    • 250 ml apa
    • 100 gr zahar pudra
    • ulei pentru prajit
    • nucsoara
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pui apa la fiert cu zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, putina sare, nucsoara, si zaharul vanilat. Cand incepe sa clocoteasca iei vasul de pe foc si adaugi faina amestecand energic ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce aluatul s-a racorit, se incorporeaza treptat ouale, amestecand aluatul energic cu un tel, apoi se lasa sa se raceasca.
  2. Dupa ce aluatul s-a racit, cu ajutorul unui sprit formezi bastonase de 20 de cm pe care le prajesti intr-o tigaie cu ulei incins.
  3. Cand sunt rumenite frumos se scot din tigaie pe servete absorbante, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc.

Recomandari

Patiserie