Chec Battenberg

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul Battenberg este un desert in forma de tabla de sah cu invelisul subtire, foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 175 gr zahar tos si inca putin pentru intns foaia de martipan
    • 180 gr faina
    • 80 gr orez grisat
    • 4 linguri gem de caise
    • 180 gr unt nesarat, moale
    • 3 oua
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1/2 lingurita esenta de lamaie
    • 350 gr martipan alb
    • colorant alimentar roz

    USTENSILE:

    • forma patrata de tort

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 30-35 minute

  1. Asezati pe mijlocul formei o fasie de folie de aluminiu indoita i doua, pentru a separa cele doua jumatati.
  2. Bateti untul cu zaharul pana obtineti un amestec cremos. Adaugati ouale, unul cate unul, impreuna cu cate o lingura de faina. Cerneti restul de faina si praful de copt peste amestec, adaugati orezul grisat si incorporati-le prin rasturnare pana obtineti un amestec omogen. Cu o lingura, transferati, jumatate din amestec intr-un alt castron.
  3. Incorporati esenta de vanilie intr-unul din boluri. Adaugati in celalalt bol 1-2 picaturi de colorant alimentar roz si amestecati pana obtineti o culoare omogena. Daca nu ati obtinut culoarea dorita, mai adaugati 1 picatura de colorant.
  4. Cu o lingura, transferati amestecul de vanilie intr-una dn jumatatile formei, iar pe cel roz, in cealalta, aducand, apoi, ambele jumatati la acelasi nivel.
  5. Coaceti checul 30-35 de minute sau pana cand a crescut si este elastic la atingere. Lasati-l sa se raceasca 5 minute in forma, iar apoi rasturnati pe un gratar pana la racirea completa. Scoateti cu grija folia care separa cele doua jumatati.
  6. Fasonati ele doua juamatati ca sa obtineti dreptunghiuri perfecte si apoi taiati fiecare dreptunghi in jumatate pe lungime, ca sa obtineti patru fasii lungi de chec cu sectiune transversala.
  7. Incalziti gemul de caise si strecurati-l ca sa nu ramana in el bucati mari de fructe. Cu  pensula, ungeti fsiile cu gem pe doua laturi alaturate si asezati-le una peste alta, alternand culorile, apoi ungeti exteriorul checului cu gem de caise.
  8. Intindeti o foaie subtire de martipan pe o planseta presarata cu zahar tos, si infasurati checul  in ea, apasand usor pentru a o fixa. Fasonati cu grija marginile si dati-l la rece pana in momentul servirii.

Recomandari

Patiserie