Baclava cu fistic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Baclavaua cu fistic trebuie sa o incercati pentru ca este aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • 200 gr unt topit
    • 300 gr fistic

    PENTRU SIROP:

    • 150 gr miere de albine
    • 5 linguri apa de flori de portocal

Instructiuni de preparare

  1. Pe masa de bucatarie se desface pachetul cu foi de placinte.Prima foaie se unge cu unt topit si se presara fistic maruntit. Apoi, cu un sucitor lung si subtire se asaza la capatul foii si aceasta se ruleaza cutot cu fistic in interior, si se da deoparte.
  2. A doua foaie se unge cu unt si se presara cu fistic, iar sucitorul cu prima foaie se asaza la capatul celei de a doua foi si se ruleaza. apoi, cele doua foi se asaza direct  in tava de copt unsa cu unt, impingandu-le usor de pe sucitor.
  3. Se procedeaza la fel cu alte doua foi si dupa ce se umple tava, se unge tot continutul cu unt topit, si se da tava la cuptor pentru 30-40 de minute.
  4. Intre timp, se pune mierea de albine pe foc si i se adauga apa de flori de portocal in functie de cat de lichid se vrea a fi siropul.
  5. Tava cu baclavaua se scoate din cuptor, se taie si se toarna siropul si se lasa 2 ore inainte de a o servi.

Recomandari

Patiserie