Spaghete cu sos de rosii si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spaghetele cu sos de rosii si ciuperci sunt foarte gustoase, mai ales daca in momentul servirii adaugati putin parmezan ras.

Ingrediente

    • 200 gr spaghete
    • 2 linguri cu unt
    • 200 gr sunca de Praga sau Jambon
    • 4-6 ciuperci mari
    • 175 gr smantana
    • sare
    • frunze de busuioc uscate
    • 100 gr cascaval uscat
    • 175 ml suc de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Fierbeti spaghetele in apa clocotinda timp de 15 minute. Stingeti focul, acoperiti oala, lasati 15 min, dupa care spalati cu apa rece si scurgeti pastele in sita.
  2. Curatati, spalati si taiati felii subtiri ciupercile si piciorusele lor. Caliti-le 10 minute in unt, rasturnati intr-o forma teflonata sau de sticla termorezistenta si amestecati cu spaghetele.
  3. Taiati felii subtiri sau bastonase sunca sau jambonul. Amestecati cu spaghetele, sucul de rosii si smantana, apoi condimentati cu sare si frunze de busuioc maruntit.
  4. Puneti forma in cuptorul cald pentru 20 min. Lucrati la foc potrivit. Scoateti forma din cuptor, presarati cascaval ras peste mancare si treceti pe farfurii.
  5. Serviti mancarea calda langa vin alb.

Recomandari

Paste