Paste cu sos pesto de sparanghel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastele cu sos pesto de sparaghel poate fi atat un fel principal cat si o gustare delicata si rafinata la o cina formala.Prepararea este rapida, astfel ca nu trebuie sa stati mult timp in fata aragazului.

Ingrediente

    • 300 gr sparanghel
    • 80 gr parmezan ras
    • 350 gr paste scurte (penne, fusili)
    • 20 gr muguri de pin
    • 20 gr branza de oi maturata rasa
    • 3 linguri ulei de masline
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Sparanghelul se spala, se curata de primul strat de frunze, se taie varfurile, iar tulpinile se pun intr-o oala cu apa fierbinte. Lasati focul mic si acoperiti cu un capac. Cand tulpinile de sparanghel sunt fierte se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  2. Intr-un bol de mixer se pune sparanghelul taiat bucati mai mici, mugurii de pin,parmezanul si branza de oi rase, adaugand , dupa gust, sare si piper. Pasati cu mixerul pana se obtine o pasta omogena si fina.
  3. Pastele se fierb al dente intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, iar cand acestea sunt gata se amesteca cu sosul din sparanghel preparat anteror, adaugand si putin ulei de masline.
  4. Se pun pastele pe farfurie, decorand cu varfuri de sparanghel si putin parmezan ras.

Recomandari

Paste