Lasagna cu sos de carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu sos de carne este un preparat foarte bun si gustos, pe care il puteti servi atat la pranz cat si la cina.

Ingrediente

    • foi de lasagna
    • sos bechamel
    • sos de carne
    • cascaval

    PENTRU SOSUL BECHAMEL:

    • 250 gr margarina
    • 3 l lapte
    • 1 kg faina

    PENTRU SOSUL DE CARNE:

    • 500 gr carne de vita si 500 gr carne de porc
    • 1 kg rosii
    • 200 ml vin sau apa
    • sare
    • piper
    • ceapa

    PENTRU FOILE DE LASAGNA:

    • 1 kg faina
    • apa
    • sare
    • 6 oua

Instructiuni de preparare

  1. Pentru sosul  bechamel se pune margarina in vas pe foc si cand se topeste se adauga faina, apoi laptele treptat si se ia de pe foc. Cat este fierbinte, se adauga si cascavalul, putina smantana si sare.
  2. Pentru sosul de carne se caleste putin ceapa si apoi se adauga carnea bucatele mici sau data prin masina de tocat carne si se lasa la inabusit cateva minute amestecand mereu. Dupa aceea se pune apa sau vinul, dupa preferinta, si se lasa pana se evapora. Dupa toate astea, se pun rosiile taiate si decojite si se lasa 3 ore la inabusit bine. La nevoie se mai adauga si cate putina apa si sare si piper.
  3. Pentru foile de lasagna se amesteca ouale cu faina, sarea si apa in cantitate ma mica pana devine ca o pasta ce se poate intinde si se lasa timp de 10 minute, dupa care formati vreo 8-9 cocolosi care reprezinta foile de lassagna. Se intind cu facaletul foarte subtiri cam de 1 mm si apoi se fierb, cam 3-4 minute in apa cu sare si putin ulei. Se pun direct in apa rece pentru 2 minute si se lasa la scurs pana se termina toate de fiert. Daca nu se pot face prea mari, cat este tava, se pot face si din cate 2-3 bucati.
  4. Se pun pe fundul tavii 3 linguri de sos de rosii si se incepe cu o foaie de lasagna, sos de rosii in amestec cu sos bechamel, cascaval si tot asa mai departe pana se terminati cu o foaie de lasagna. Deasupra se pune doar sos bechamel si cascaval ras din abundenta. Se tine cam 15-20 de minute la cuptor incins in prealabil. Este gata cand devine rumena si aurie, apoi se serveste calda.

Recomandari

Paste