Lasagna cu piept de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Istoria spune ca romanii si grecii cunosteau pastele si apreciau in mod deosebit “lagana” care semana oarecum cu lasagna insa se cocea pe pietre incinse, fiind, probabil, mai aproape de pizza asa cum o cunoastem astazi.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de lasagna
    • 500 gr piept de pui tocat
    • 2 cepe
    • 1 morcov
    • 400 gr pulpa de rosii (din conserva)
    • sare si piper
    • 3 linguri ulei de masline
    • cimbru

    PENTRU SOS:

    • 1 litru lapte dulce
    • 300 gr cascaval sau mozzarella
    • 100 gr unt
    • 3 linguri faina
    • piper alb macinat

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa si morcovul se curata se spala, apoi se toaca marunt si se pun la calit in 3 linguri de ulei. Cand ceapa incepe sa capete un aspect sticlos se adauga carnea tocata si se amesteca pentru a se omogeniza compozitia. Se da focul la mic si se lasa sa  se inabuseasca adaugand o ceasca de apa, pana cand carnea este fiarta.
  2. Se adauga pulpa de rosii, se condimenteaza cu sare, cimbru si piper si se lasa sa fiarba la foc mediu.Se lasa sa fiarba sosul de carne pana cand se ingroasa.
  3. Intre timp, se prepara sosul alb:intr-o tigaie se topeste untul, avand grija sa nu se arda. Se adauga faina, amestecand energic cu un tel, iar cand faina incepe sa se rumeneasca se adauga treptat laptele pana cand sosul incepe sa se ingroasa. Se trece sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase, iar sosul obtinut se amesteca la cald cu jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se condimenteaza cu sare si piper alb si se lasa sa se raceasca.
  4. Se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga foile de lasagna, care se fierb al dente conform indicatiilor de pe ambalaj.
  5. Intr-o tava antiaderenta se asaza un strat de foi uul se sos alb apoi un strat de sos de carne si tot asa pana cand se termina ingredientele, ultimul start obligatoriu sa fie de sos alb.Se presara cascaval ras deasupra si se baga in cuptorul incins pentru 40 de minute la foc moderat.
  6. Cand se scoate din cuptor se lasa o ora sa se racoreasca si apoi poate fi feliata si servita.

Recomandari

Paste