Taitei de casa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceti taitei au marele avantaj ca poti face mai multi o data si se pastreaza timp de 3 luni. Sunt solutia ideala cand nu stii ce sa prepari,i pui la fiert in apa si sunt gata de a fi mancati.

Ingrediente

    • 1 kg de faina alba
    • 12 oua
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pui ouale intr-un vas si le amesteci bine,ca la omleta cu putina sare. Adaugi faina si amesteci continuu dupa care pui aluatul pe o planseta si il framanti pana cand nu se mai lipeste de mana.
  2. Rulezi aluatul sub forma de rulada si il tai felii de grosimea unui deget.
  3. Din fiecare felie rezultata intinzi cu ajutotul unui sucitor, o foaie foarte subtire  si le lasi sa se usuce timp de 30 minute fiecare.
  4. Dupa cele 30 minute iei fiecare foaie o rulezi cu atentie sa nu se rupa si tai  taitei de grosimea pe care o doresti.
  5. Dupa ce ai facut taitei din fiecare foaie ii lasi sa se usuce pe coli mari de hartie timp de o noapte, dupa care ii poti prepara cum doresti.

Recomandari

Panificatie