Pelimeni cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pelmenii (colţunaşi cu carne) sînt unul dintre cele mai preferate feluri de mîncare din Rusia.Sunt deliciosi calzi dar gustul lor se accentueaza daca sunt consumati reci.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 750 gr faina integrala
    • 2 oua
    • 250 ml apa rece
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr carne tocata de porc
    • 250 gr carne tocata de vita
    • 1 ou
    • 2 cepe medii
    • sare
    • 1 litru supa limpede de vita
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a pregati aluatul amesteci  intr-un caston faina, ouale,putina sare si apa rece. ramanti alautul timp de 15 minute pana cand devine elastic, apoi il lasi sa se odihneasca.
  2. Pentru umplutura amesteci carnea tocata cu ceapa tocata marunt, oul si potrivesti de sare si piper, dupa gust.
  3. Intinzi o foaie din aluat si tai cu paharul cercuri. Pe fiecare cerc pui cate o lingurita de carne, apoi impaturesti avand grije sa lipesti bine marginile.daca marginile nu sunt lipite bine se vor desface la fiert.
  4. Pui supa de vita la fiert, iar cand da in clocot adaugi pelinemii si ii fierbi pana cand se ridica la suprafata ( aproximativ 15 minute).
  5. Ii scoti pe o farfurie,ii stropesti cu unt si ii presari cu verdeata.

Recomandari

Panificatie