Panforte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Panforte este o specialitate italieneasca care se prepara mai ales in ocazii deoasebite.

Ingrediente

    • 175 gr migdale oparite
    • 125 gr nuci sau nuci pecan
    • 250 gr smochine sau caise uscate, taiate in bucati mici
    • 1 lingurita nucsoara rasa
    • 200 gr miere de albine lichida
    • 125 gr alune oparite
    • 50 gr coaja de lamaie confiata, taiata in fasii subtiri
    • 2 lingurite scortisoara macinata
    • 2 lingurite seminte de coriandru macinate
    • 200 gr faina
    • 200 gr zahar pudra

    USTENSILE:

    • o forma rotunda si joasa de silicon
    • hartie comestibila

Instructiuni de preparare

  1. Ungeti forma cu mult ulei si tapetati-o cu hartie comestibila, care sa acopere perfect lateralele. E posibil ca, pentru o acoperire perfecta sa trebuiasca sa taiati si sa suprapuneti hartia.
  2. Intr-un castron mare puneti migdalele, alunele, nucile, coaja de lamaie confiata, fructele uscate si mirodeniile si amestecati-le bine. adaugati faina si amestecati iarasi.
  3. Intr-o cratita groasa, topiti mierea de albine si zaharul pudra impreuna cu 1 lingura de apa rece si amestecati pana se dizolva zaharul. Mariti focul pana cand amestecul clocoteste si continuati sa-l amestecati pana cand prinde o culoare aramie si se caramelizeaza.
  4. Turnati caramelul peste amestecul de nuci si fructe si amestecati pana se omogenizeaza. Rasturnati amestecul in forma pregatita si nivelati cu dosul unei linguri de metal sau ungeti-va mana cu ulei si nivelati.
  5. Puneti forma pe o tava de copt joasa si coaceti 30-40 de minute, pana se intareste. Lasati sa se raceasca in forma. Scoateti panforte din forma si, fara a indeparta hartia pudrati cu zahar deasupra.

Recomandari

Panificatie