Paine irlandeza cu bicarbonat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea irlandeza cu bicarbonat este o paine dietetica, usor de preparat si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 175 gr faina alba
    • 175 gr faina integrala
    • 300 ml iaurt natur/lapte batut
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lingurita sare

    USTENSILE:

    • tava joasa, tapetata cu faina

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati cele doua tipuri de faina, bicarbonatul si sarea intr-un bol mare, amestecand bine cu un tel. Faceti o adancitura in cenrtul amestecului si turnati laptele batut/iaurtul. Amestecati bine cu o lingura mare, iar apoi formati cu mana o  minge de aluat, famantand continuu pana se omogenizeaza.
  2. Strangeti aluatul intr-o minge si puneti-l intr-o tava joasa, tapetata cu faina. Faceti  o taietura in cruce in mijlocul painii, astfel, in timpul coacerii, aerul sa patrunda in paine.
  3. Presarati faina si coaceti timp de 30-35 de minute, pana cand, daca bateti cu  degetul dedesubt, painea suna a gol. Scoateti-o din cuptor si raciti-o pe un gratar inainde  de a o consuma.

Recomandari

Panificatie