Paine de casa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea de casa este o delicatesa intalnita din ce in ce mai rar, dar este delicioasa si foarte aromata.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 8 linguri ulei
    • 1 lingura zahar
    • 500 ml apa
    • 14 gr drojdie uscata
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune faina intr-un lighean, fa in mijloc o gropita si adauga drojdia, zaharul si apa calda. Amesteca folosind o lingura de lemn si incorporeaza treptat toata faina. Adauga uleiul, putina sare si framanta pana cand aluatul nu se lipeste de maini si este elastic.
  2. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa sa creasca o ora, apoi pune-o intr-o forma unsa cu ulei si asaza-o in tava mare de la cuptor. Acopera tava cu un servet si mai lasa sa creasca 30 de minute.
  3. Intre timp, incinge cuptorul, presara faina pe paine si cresteaza in mijloc, apoi baga tava in cuptor ca painea sa se coaca 45 de minute.

Recomandari

Panificatie