Paine cu ceapa calita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu ceapa calita este o paine aromata, gustoasa, pe care nu o puteti refuza,

Ingrediente

    • 1 kg de faina
    • drojdie de bere, cat o nuca mare
    • 500 ml apa minerala
    • sare
    • 2 cepe mari
    • 150 ml ulei
    • frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti ceapa, o tai pestisori, o calesti, la foc mic, apoi acoperi  cratita cu capac. Lasi 1-2 minute pana se inmoaie ceapa usor.
  2. Cerni  faina in lighean mic, adaugi drojdia inmuiata in apa calda, pui 1/2 lingurita de sare si framanti un aluat taricel cu sifon incalzit. Rastorni ceapa cu uleiul in care s-a calit peste aluat, mai framanti 5 minute, adaugi frunze tocate de busuioc. Lasi la dospit 1 ora, pui in forme  mari (de cozonac) si coci la foc potrivit. Lasi sa se rumeneasca, scoti formele din cuptor si le tii acoperite cu un prosop, apoi rupi painea cand s-a racit si o servesti cu slanina de casa si cu vin rosu.

Recomandari

Panificatie