Paine cu ardei si verdeturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu ardei si verdeturi este o paine aperitiv pe care o puteti servi chiar si simpla deoarece are un gust delicios si o aroma fina.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • sare
    • 500 ml apa minerale
    • drojdie cat o nuca
    • 200 gr osanza proaspata
    • 2 ardei grasi
    • marar verde
    • tarhon
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cerni faina in castron adanc, incalzesti apa minerala, adaugi sare, drojdie inmuiata cu apa calda si framanti un aluat vartos.
  2. Toci marunt osanza proaspata si o pui in aluat si framanti 5 minute.
  3. Speli verdeturile, le rupi de pe tije, le pui peste aluat. La fel procedezi cu ardeii, pe care-i tai felii subtiri. Folosesti ardei mai subtiri, ca sa obtii felii rotunde. Lasi aluatul la dospit 1 ora,apoi il  imparti aluatul in zece bucati si coci painile in forme rotunde. Scoti din cuptor cand s-au rumenit.
    Le servesti calde, cu telemea de oi sau de capra si un pahar cuvin rosu.

Recomandari

Panificatie