Focaccia cu rozmarin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Foccacia se poate servi simpla sau cu branzeturi tartinabile si rosii prospete. Poate substitui foarte bine painea, fiind necesara la masa in cantitati mai mici, datorita consistentei. Foccacia face parte din alimentatia mediteraneana (foarte sanatoasa).

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 300 ml apa
    • 50 ml ulei de masline
    • 1 lingura de zahar
    • 1 lingurita de sare
    • 7 gr drojdie
    • rozmarin

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o ceasca amesteci drojdia cu zaharul.Separat intr-un ibric incalzesti putin apa.
  2. Amesteci intr-un castron faina cu drojdia,apa calduta si cu uleiul de masline. Framanti pana obtii un aluat moale nelipicios. Acoperi castronul cu un servet curat si lasi aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  3. Cand aluatul a crescut suficient il iei si intinzi o foaie cam de 5 mm pe care o asezi intr-o tava de cutor unsa cu ulei de masline. Ungi deasupra aluatul cu un amestec de ulei de masline, sare si rozmarin. Lasi tava deoparte 15 minute timp in care incingi cuptorul la 180 grade Celsius.
  4. Bagi tava in cuptor si o lasi 15-20 minute pana se rumeneste.
  5. Imediat ce o scoti din cuptor  o tai felii si o servesti in loc de paine sau pur si simplu ca gustare.
  6. Aceasta reteta este una clasica. Ea poate fi oricand modificata punand in loc de rozmarin alte ingrediente cum ar fi:usturoi felii, cascaval, mozzarella,sos de rosii...
  7. Daca vreti sa obtineti un mic dejun copios, atunci, cu 10 min. inainte de a o scoate de la cuptor mai puteti adauga pe deasupra cateva felii subtiri de rosii sau ceapa taiata pestisori . Foccacia se poate servi simpla sau cu branzeturi tartinabile si rosii prospete. Poate substitui foarte bine painea, fiind necesara la masa in cantitati mai mici, datorita consistentei. Foccacia face parte din alimentatia mediteraneana (foarte sanatoasa), fiind indicata in special meselor pe baza de legume proaspete, salate si branzeturi fermentate ori proaspete.

Recomandari

Panificatie