Cozonac Bucovinean

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cozonacul Bucovinean este delicios si aromat, perfect pentru sarbatorile de iarna, sau de ce nu, il puteti prepara ori de cate ori doriti un desert gustos.

Ingrediente

    • 50 gr drojdie proaspata
    • 250 gr unt
    • 5 glbenusuri
    • 180 ml lapte
    • 50 ml coniac
    • 150 gr stafide
    • 1 kg faina
    • 300 gr zahar
    • 3 oua
    • 200 ml smantana
    • 2 plicuri zahar b=vanilat
    • coaja rasa de la 2 lamai
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Drojdia se dizolva in putin lapte cu zahar si putina faina. Dupa ce a crescut, se adauga restul de zahar si lapte, sarea, cele 3 oua intregi, galbenusurile, smantana, untul topit, faina, zaharul vanilat, coniacul si stafidele care au fost tinute 1 ora in apa.
  2. Se framanta bine aluatul si se lasa sa creasca pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se imparte in doua, din fiecare jumatate formandu-se cate doua rulouri care se rasucesc.
  3. S-au format astfel doi cozonaci care se pun in tavi unse cu unt, se lasa sa mai creasca cea 1 ora, apoi se coc in cuptor. Aluatul de cozonac astfel preparat poate fi umplut cu nuci, mac.

Recomandari

Panificatie