Bolovan de faina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bolovanul de faina este un desert specific din Maramures, foarte gustos si apreciat.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 500 ml lapte
    • 3 lingurite zahar
    • 100 gr stafide
    • 50 gr drojdie
    • sare
    • 140 gr unt
    • 3 oua
    • 2 lingurite zahar pudra
    • 400 gr compot

Instructiuni de preparare

  1. Se framanta faina cu 100 gr de unt, laptele, drojdia, stafidele (tinute timp de o ora in apa rece, apoi scurse si tocate marunt), ouale, o lingura de zahar si putina sare.
  2. Aluatul obtinut se asterne uniform intr-o cratita unsa cu unt. Se pune pe foc o oala mare cu apa. Cand clocoteste, se pune in ea cratita cu aluat si se fierbe, pe baie de abur, aproximativ doua ore.
  3. Se scoate aluatul din cratita, se da prin zahar pudra, se portioneaza si se serveste cald, cu compot de fructe.

Recomandari

Panificatie