Blat din aluat fraged

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Blatul din aluat fraged este un blat rapid si usor de preparat care nu trebuie insiropat.

Ingrediente

    • 2 galbenusuri
    • 125 gr zahar pudra
    • 250 gr unt
    • 375 gr faina
    • sare
    • coaja rasa de lamaie
    • 1/2 plic praf de copt

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si praful de copt. Se amesteca ingredientele, se framanta bine si se obfine un aluat potrivit.
  2. Se intind 4-5 foi subtiri, de marimea fundului formei de tort, care se coc in cuptorul cald, la foc moderat, cate 10 minute pentru fiecare foaie. Foile nu se insiropeaza.

Recomandari

Panificatie