Blat de bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Blatul de bezea este aromat si foarte usor de preparat, fiind preferatul copiilor.

Ingrediente

    • 3 albusuri
    • 6 linguri zahar tos
    • lamaie
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama de lamaie si vanilie si se mai bate pana ce compozitia devine sticloasa si nu cade de pe tel. Se coace foaia 10-15 minute, pe fundul tavii de tort, foarte bine tapetata. Se pune tava in cuptorul fierbinte si se face focul foarte mic.
  2. Cand blatul se rumeneste si se usuca, se scoate cu lama unui cutit de pe tava. Cantitatile se multiplica in functie de numarul foilor dorite.

Recomandari

Panificatie