Aluat pentru briose

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul pentru briose desi nesesita timp pentru a-l prepara, este foarte bun si, daca doriti, il puteti aromatiza cu fructe uscate sau cu fulgi de ciocolata.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 250 gr unt/margarina
    • 150 gr zahar pudra
    • 1 lingurita sare
    • 10 gr drojdie
    • 3 oua
    • 100 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-un castron 1/4 din cantitatea de faina si apa calda in care s-a dizolvat inainte drojdia. Se amesteca pana se obtine un aluat moale, adaugand la nevoie apa calda. Se acopera castronul cu un servet curat de bucatarie si lasa aluatul la crescut in loc cald.
  2. Intre timp, se amesteca bine ouale cu zaharul, sarea, restul de faina, apoi se adauga unutl  moale, si se freaca totul 5 minute.
  3. Cand aluatul cu drojdia si-a dublat volumul se amesteca cele doua compozitii si se framanta bine. Se acopera cu un servet curat de bucatarie si s elasa sa creasca la loc cald 3-4 ore, apoi se framanta bine pe o planseta presarata cu faina si se modeleaza briosele.

Recomandari

Panificatie