Aluat fraged pentru pateuri cu carne sau branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul fraged pentru pateuri cu carne sau branza ofera placinta nu doar fragezime, dar si o aroma si un gust foarte bun.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 500 gr untura/margarina
    • 200 ml apa
    • o nuca de drojdie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune intr-un castron faina, se face o adancitura in mijloc si se adauga putina sare, grasimea si drojdia dizolvata in apa calduta. Se framanta bine aluatul pana devine potrivit de tare, apoi se lasa 10 miute sa se odihneasca. Din acest aluat puteti prepara saleuri, pateuri, placinta cu branza sau carne. Cat timp se odihneste aluatul se prepara umplutura.
  2. Pentru umplutura de branza  se framanta intr-un castron 500 gr branza  de oaie sau vaca cu 2 linguri de unt, 2 linguri faina, 4 linguri lapte, 2 oua si putina sare.
  3. Pentru umplutura cu carne se folosesc 500 gr carne macra, 2 linguri smantana, 1 ceapa mare, 2 oua, sare si piper. Se taie carnea in bucati, se rumeneste intr-o cratita cu untura, apoi se adauga sare si cate putina apa, lasand carnea sa fiarba inabusit. In acest timp se coace  ceapa in cuptorul incins. Dupa ce s-a racorit, carnea se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa coapta, apoi se amesteca pasta cu ouale, sare si piper.

Recomandari

Panificatie