Aluat dospit

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta pentru acest aluat dospit trebuie sa o retineti pentru ca este util in bucatarie. Din acest aluat puteti prepara blat de pizza, paine sau gogosi.

Ingrediente

    • 400 gr faina
    • 30 gr drojdie
    • 1 lingura zahar
    • 250 ml apa calduta
    • 1 lingurita sare
    • 2 linguri ulei

Instructiuni de preparare

  1. Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora. Se face apoi din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici. Se face o taietura in forma de cruce pe acestea, se presara cu faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora.
  2. Se incalzeste cuptorul, apoi aluatul  se framanta bine inca o data si se intinde in forma de placinta (una mare sau patru mici).
  3. Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune aluatul intins, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii, apoi se acopera cu ingrediente dupa gust. Se lasa in cuptor 20-25 de minute.

Recomandari

Panificatie