Aluat de eclere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul de ecleruri contine o cantitate suficienta de lichide si, datorita acestui fapt, aluatul creste mult, creiand o cavitate mare in interior pe care o puteti umple cu ce compozitie doriti, dulce sau sarata.

Ingrediente

    • 150 gr faina
    • sare
    • 4 oua
    • 300 ml apa rece
    • 125 gr unt taiat cubulete

    USTENSILE:

    • hartie de copt
    • tava unsa cu unt

Instructiuni de preparare

  1. Presarati de doua ori foaia de hartie de copt cu faina cu sare. Daca in bucatarie este umezeala, puneti foaia la loc cald, sa se usuce putin.
  2. Fierbeti untul cu apa intr-un castron, apoi turnati dintr-o data toata faina si sarea de pe foaia de copt. Bateti amestecul cu mixerul sau cu lingura de lemn, pe foc mic, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
  3. Lasati aluatul deoparte 10 minute, apoi adaugati treptat ouale batute. Amestecati de fiecare data in asa fel, incat sa devina fin si uniform, ramanand totodata, destul de consistent. Presarati cu putina faina o punga din polietilena, introduceti aluatul in ea si lasati 30 de minute sa se raceasca.
  4. Ungeti cu unt tava si stropiti-o cu apa, ca sa faca abur in cuptor. Cu doua linguri puneti choux pe tava in forma de globulete. lasati o distanta de cel putin 5 cm intre preparate. Coaceti profiterolurile 20 de minute, pana cresc si devin aurii.
  5. Taiati preparatele lateral ca sa iasa aburul. Daca au ramas putin mai moi inauntru puneti-le la cuptor, la temperatura joasa, cateva minute in plus. Lasati-le sa se raceasca pe un gratar. Preparatele coapte pot fi pastrate in congelator aproape o luna.

Recomandari

Panificatie