Aluat cu lapte sau iaurt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul cu lapte sau iaurt il puteti folosi la placinte, paine sau chiar si la cornuri cu diferite umpluturi.

Ingrediente

    • 250 gr margarina
    • 300 ml ulei
    • 400 ml lapte sau iaurt
    • 50 gr drojdie
    • faina, cat cuprinde

Instructiuni de preparare

  1. Se inmoaie margarina la bain-marie, iar drojdia se dizolva in putin lapte. Se amesteca margarina cu uleiul, drojdia si restul de lapte, apoi se toarna  treptat faina, amestecand initial cu o lingura, apoi se varsa aluatul pe o planseta presarata cu faina si se framanta cu mana pana se obtine un aluat potrivit de moale.
  2. Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut pana isi mareste considerabil volumul, apoi din el se intinde foi subtiri de placinta.

Recomandari

Panificatie