Aluat crocant de pizza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul crocant de pizza trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 lingurita cu varf de drojdie uscata
    • 180 ml apa calda (nu fierbinte)
    • 400 gr faina alba
    • 50 gr faina de porumb
    • sare
    • 2 linguri de ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute. Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu uleiul,sarea, uleiul.Se framanta 5 minute si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit.
  2. Acest aluat este pentru 2 pizza. Se imparte in jumatate. Se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute.Se pun pe blat ingredientele preferate, apoi se coace in cuptorul incins.

Recomandari

Panificatie