Zbarciogi cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zbarciogii cu smantana sunt foarte aromati si gustosi, perfecti in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 500 gr bureti
    • 2 linguri de unt
    • 1 ceapa mica
    • 200 gr smantana
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Scoateti cozile buretilor cu atentie, inlaturati partea care a stat in pamant, iar restul cozilor le spalati in apa rece si le tocati marunt.
  2. Din ceapa tocata fin, cozile tocate si putina sare faceti un amestec bine calit intr-o lingura de unt. Cand scade sosul, trageti cratita de pe foc.
  3. Spalati zbarciogii cu atentie, sunt fragezi si se rup usor, punandu-i in apa calduta. Clatinati fiecare burete in apa apoi treceti-i in alta apa curata.Inlaturati frunzele prinse de palaria zbarciogilor, apoi taiati in patru bucati fiecare burete si strangeti tot in tigaie teflonata sau smaltuita in care ati pus untul ramas.
  4. Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba continutul pe foc mic. Dupa 20 min adaugati sare, piper macinat, smantana si sosul din ceapa si cozile ciupercilor.
  5. Fierbeti inca 10 minute si trageti vasul de pe foc. Daca mai aveti smantana adaugati-o peste ciuperci.
  6. Serviti mancarea fierbinte cu mamaliguta calda, langa vin alb.

Recomandari

Mancaruri