Vinete moldovenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Toamna trebuie sa profitam din plin de legumele proaspete pe care le gasim in piata. De aceea va ofer o delicioasa reteta de vinete moldovenesti, pe care cu siguranta o veti indragi.

Ingrediente

    • 3 vinete mijlocii
    • 7-8 rosii
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri unt
    • 1 lingura pesmet
    • 2 cepe
    • 1 catel de usturoi
    • cascaval ras
    • 1 lingura faina
    • cimbtu
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata vinetele, se taie felii de 1 cm grosime, se oparesc, se scurg, se sareaza si se lasa 20 de minute.
  2. Intr-o tigaie se pune o lingura de unt si ceapa tocata sa se caleasca, pe foc, impreuna cu usturoioul tocat marunt. Cand s-au inmuiat bine se adauga rosiile taiate bucati, zaharul, cimbru, sare, piper si se lasa sa fiarba inabusit 30 de minute, pana cand se ingroasa sosul.
  3. Se sterg vinetele, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se trece sosul prin sita si intr-o tava termorezistenta se pune un rand de vinete, unul de cascaval ras si se toarna sosul, apoi se pune inca un strat de cascaval ras amestecat cu pesmet. Se stropeste compozitia cu unt topit si se baga in cuptorul incins la foc mare, pana se rumeneste frumos.

Recomandari

Mancaruri