Vinete marinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele marinate au un gust bun si se prepara foarte repede. Se depoziteaza la rece pentru 2 zile. Se servesc cu paine prajita si diverse salate.

Ingrediente

    • 4 vinete
    • 300 ml ulei
    • 3 cepe
    • otet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata vinetele din loc in loc de coaja, se taie felii, se pun intr-un vas, se presara cu sare si se lasa 15 minute ca sa-si lase zeama amara. Dupa cele 15 minute, se storc feliile de vanata intre palme si se prajesc in ulei incins pe ambele parti, dar nu prea tare.
  2. In alta cratita se pune ceapa taiata felioare subtiri si se caleste bine in 3-4 linguri ulei, amestecand, pana devine aurie. Se pun feliile de vinete peste ceapa, se toarna putin otet cu apa si se lasa sa fiarba si sa scada.

Recomandari

Drob de vinete cu cascaval

Drobul de vinete cu cascaval este o reteta foarte gustoasa adaptata special pentru cei carora le plac vinetele si nu numai. Drobul este usor de gatit, nu necesita mult timp si costurile sunt moderate.

30 min
4 servings

Musaca de vinete-varianta 4

Musacaua de vinete este o mancare delicioasa de toamna care se prepara numai cu vinete proaspete.

30 min
4 servings

Canapele de vinete cu legume si carne

Canapelele de vinete cu legume si carne sunt foarte aromate. daca doriti puteti adauga deasupra in momentul cand le introduceti la cuptor si o felie de mozzarella sau cascaval

30 min
4 servings

Carne de vita cu vinete

Mancarea de carne de vita cu vinete este un preparat pe care trebuie sa il preparati negresit vara cand este sezonul vinetelor gustoase.

30 min
4 servings

Pui cu vinete

Cum carnea de pui este una usoara si stim ca vara nu te incanta in mod deosebit mancarurile grase si grele, iti recomandamo reteta gustoasa pentru mancare de pui cu vinete.

30 min
4 servings

Mancaruri