Vinete marinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele marinate au un gust bun si se prepara foarte repede. Se depoziteaza la rece pentru 2 zile. Se servesc cu paine prajita si diverse salate.

Ingrediente

    • 4 vinete
    • 300 ml ulei
    • 3 cepe
    • otet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata vinetele din loc in loc de coaja, se taie felii, se pun intr-un vas, se presara cu sare si se lasa 15 minute ca sa-si lase zeama amara. Dupa cele 15 minute, se storc feliile de vanata intre palme si se prajesc in ulei incins pe ambele parti, dar nu prea tare.
  2. In alta cratita se pune ceapa taiata felioare subtiri si se caleste bine in 3-4 linguri ulei, amestecand, pana devine aurie. Se pun feliile de vinete peste ceapa, se toarna putin otet cu apa si se lasa sa fiarba si sa scada.

Recomandari

Mancaruri