Varza calita pe pat de costita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Varza calita pe pat de costita este un preparat romanesc, care in fiecare zona a tarii se prepara in mod diferit. Noi va oferim reteta cea mai rapida si gustoasa.

Ingrediente

    • 1 varza mare
    • 10 boabe de piper negru
    • 200 ml bors
    • 300 gr costita
    • 3 boabe de ienibahar
    • 1 lingura seminte de marar
    • 2 linguri untura/ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Toaca varza fideluta, freac-o cu sare apoi las-o 15 minute. Pune untura intr-o cratita mare si asaza varza deasupra.Lasa la foc potrivit pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand.
  2. Adauga piperul, ienibaharul, semintele de marar si amesteca. Tine varza pe foc, amestecand in cand in cand.
  3. Intre timp, prajeste putin costita, feliata subtire. Cand varza este aproape facuta, pune fasiil;e de costita int-o tava, toarna varza peste, adauga crasimea in care s-a prajit costita, toarna borsul si baga tava in cuptor pentru 20-25 de minute.
  4. Varza calita pe pat de costita se serveste fierbinte, cu smantana, mamaliga si ardei iute murat.

Recomandari

Mancaruri