Tuslama de burta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tuslamaua este un preparat din burta de vita care se prepara in special in partea de sud-est a tarii. Tuslamaua are insa puternice influente tucercesti, la fel ca si ciulamaua si se inrudeste desigur cu ciorba de burta. Caracteristica tuslamalei este sosu

Ingrediente

    • 1 burta de vitel
    • 1 morcov
    • 2 galbenusuri
    • 3 litri apa
    • 1 ceapa
    • 1 foaie de  dafin
    • 1 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Burta de vitel se spala foaret bine in mai multe ape cu sare, pana ramane curata, fara miros, apoi se fierbe  in 3 litri de apa in care se pun morcovul curata si lasat intreg, ceapa si o foaie de dafin.
  2. Ceapa si morcovul cand sunt fierte se scot si se paseaza, se amesteca cu galbenusurile, zeama de la lamaie si se toarna peste burta dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri