Ton cu ghimbir si sos de soia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tonulcu ghimbir si sos de soia este un preparat foarte aromat si gustos, pe care trebuie sa il incercati daca aveti ocazia.

Ingrediente

    • 2 bucati ton
    • 175 ml vin alb sec
    • 2 linguri sos de soia
    • 1 lingura miere de albine lichida
    • 2 catei de usturoi, tocati
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 1 lingura sos iute
    • 1 lingurita ghimbir ras fin
    • 2 lingurite ulei de susan, pentru uns

    PENTRU GARNITURA DE CASTRAVETI:

    • 1 cana rondele subtiri de castravete
    • 1/4 ceapa taiata rondele subtiri
    • 50 ml otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 portii

  1. Amestecati vinul, sosul de soia, mierea, sosul iute, usturoiul, zeama de lamaie si ghimbirul. puneti bucatile de peste intr-un castron si turnati peste ele 50 ml din amestecul de vin cu mirodenii. Lasati sa stea la marinat 30 de minute la temperatura camerei sau 2 ore la frigider.
  2. Scoateti pestele din marinata, stegeti-l si ungeti-l cu ulei. Frigeti pestele la gratar, nu mai mult de 4 minute pe fiecare parte.
  3. Restul de mairnata fierbeti-l la foc mediu, circa 15 minute, pana scade ca un sirop. Luati de pe foc si adaugati uleiul de susan.
  4. Pentru  garnitura de castraveti, puneti castravetii si ceapa intr-un castron, adaugati otetul si amestecati, apoi acoperiti vasul si lasati 15 minute la frigider.
  5. Serviti pestele ffript acoperit de sos si cu garnitura de castraveti.

Recomandari

Somn cu ciuperci si sos de smantana

Somn cu ciuperci si sos de smantana este un preparat foarte gustos si aromat, fiind in acelasi timp un preparat numai bun la mesele festive.

30 min
4 servings

Varza acra cu slanina si sos de rosii

Varza acra cu slanina si sos de rosii este o mancare pe care o puteti servi atat ca fel principal cat si ca garnitura.

30 min
4 servings

Rulada cu carne si sos de ciuperci

Rulada cu carne si sos de ciuperci este un preparat care are mare succes daca este servit rece in zilele caniculare de vara.

30 min
4 servings

Pui cu ciuperci si sos de portocale

Puiul cu ciuperci si sos de portocale este un preparat pe act de aromat si acrisor pe atat de gustos si rafinat.

30 min
4 servings

Chiftelute cu tarhon si sos de smantana

Chiftelutele cu tarhon si sos de smantana sunt specifice zonei Ardealului si le puteti servi cu garnitura sa simple, alaturi de o salata de cruditati.

30 min
4 servings

Mancaruri