Tochitura dobrogeana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tochitura dobrogeana este un preparat delicios si gustos, pe care il puteti servi cu o salata de muraturi asortate.

Ingrediente

    • 750 gr carne de porc fara prea multa grasime
    • 2 linguri pasta de rosii
    • 200 ml vin rosu
    • sare
    • cimbru
    • 1 ceapa
    • 2 lignuri ulei
    • piper
    • boia dulce

Instructiuni de preparare

  1. Carnea proaspata se taie in cubulete ca pentru a fi tocata. Se curata usturoiul si se taie fiecare catel in feliute subtirele de-a latul. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pun cele doua linguri de ulei intr-o cratita la incins.
  2. Cand e incins bine uleiul, se pune ceapa la rumenit. Cand primele bucatele de ceapa au inceput sa devina maronii, se adauga si carnea. Se presara condimentele dupa gust (atentie la cimbru: daca este prea mult, da un gust amar mancarii). Se intoarce carnea pe toate partile, pana cand
    toate bucatile au devenit albicioase.
  3. Se adauga doua cani de apa calda si o treime din usturoiul taiat. Se acopera, dar nu de tot, si se lasa sa fiarba pana cand scade aproape complet. Se incearca sa fie fiarta carnea, iar daca nu este gata, se mai adauga apa calda cate putina si se mai lasa la fiert.
  4. Cand este gata, se pune vinul, usturoiul ramas si pasta de rosii. Se amesteca bine si se mai lasa 5-10 minute la fiert. Se serveste fierbinte, cu mamaliga si un ou ochi deasupra.

Recomandari

Mancaruri