Tocanita din ciuperci proaspete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta se prepara foarte repede iar gustul ei delicios ne face sa uitam ca este un preparat de post.Ca un plus de gust putem adauga daca dorim o lingura de smantana la servire.

Ingrediente

    • 1,5 kg ciuperci proaspete
    • 4 legaturi de usturoi verde
    • 2 legaturi de ceapa verde
    • 2 legaturi de verdeata (marar si patrunjel)
    • 150  ml ulei
    • 150 ml de vin
    • 400 gr de rosii
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti ciupercile, le speli si le tai felii. Ceapa o cureti si dupa ce o speli bine o tai.
  2. Pui o tigaie la incins cu putin ulei  in care calesti ceapa si ciupercile. Stingi totul cu putin apa, condimentezi cu sare si piper si le lasi sa fiarba aproximativ 20 de minute.
  3. Intre timp verdeata o speli si o toci marunt, usturoiul il toci iar rosiile le tai cubulete.
  4. Adaugi pe rand in tigaie:verdeata, usturoiul si rosiile iar apoi vinul si lasi totul  sa mai dea in 2-3 clocote.
  5. Tocanita se serveste alaturi de mamaliguta  calda si un pahar de vin rosu!

Recomandari

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Tocanita de ciuperci cu mamaliga este o mancare de post gustoasa si foarte aromata.

30 min
4 servings

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci este o mancare de post foarte buna si gustoasa, pe care ar trebui sa o incercati si dvs.

30 min
4 servings

Tocana din carne de vita cu paste

Tocanita din carne de vita cu paste se poate manca alaturi de o salata de primavara Aroma de legume si carnea realizeaza un preparat apetisant, pentru o masa deosebita alaturi de prieteni sau de familie.

30 min
4 servings

Chiftelute de ton in sos de legume

Chiftelutele de ton cu sos de legume sunt foarte dietetice si usor de preparat. Le poti servi atat calde, cat si reci, cu sos de legume pe deasupra. Le poti servi si cu o salata din legume proaspete.

30 min
4 servings

Iahnie de cartofi

Iahnia de cartofi este destul de satioasa si contine foarte putine calorii. Totusi, este recomandat sa o completam cu o salata din legume proaspete (salata verde, castravete, ridiche, ceapa, etc.) pentru un plus de vitamine.

30 min
4 servings

Mancaruri