- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de vinete este o tocata de post, dietetica si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 6 vinete mici
- 6 miezuri de salata verde
- 1 ceapa
- usturoi
- 175 ml vin alb
- 1 lingura cu bulion
- sare
- 150 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli vinetele, le tai felii groase de 1-2 cm. Presari cu sare si le lasi cu o greutate deasupra (cel putin 1 ora) pentru ca toxinele vinetelor sa se scurga odata cu sarea.
- Speli feliile de vinete, le stergi cu prosop curat si le auresti in ulei foarte fierbinte (altfel se imbiba cu ulei).Lasi vinetele in vasul in care le-ai prajit (pe rand), acoperi cu o cana de apa calda.
- Adaugi imediat: 1 ceapa tocata, usturoi tocat, bulion si sare. Fierbi acoperit 15 minute, adaugi salata taiata fasii subtiri si vinul, lasi sa fiarba pana cand mancarea a scazut bine.
Servesti cu paine proaspata, alaturi de un vin alb, usor.