Tocanita de vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de vinete este o tocata de post, dietetica si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 6 vinete mici
    • 6 miezuri de salata verde
    • 1 ceapa
    • usturoi
    • 175 ml vin alb
    • 1 lingura cu bulion
    • sare
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli vinetele, le tai felii groase de 1-2 cm. Presari cu sare si le lasi cu o greutate deasupra (cel putin 1 ora) pentru ca toxinele vinetelor sa se scurga odata cu sarea.
  2. Speli feliile de vinete, le stergi cu prosop curat si le auresti in ulei foarte fierbinte (altfel se imbiba cu ulei).Lasi vinetele in vasul in care le-ai prajit (pe rand), acoperi cu o cana de apa calda.
  3. Adaugi imediat: 1 ceapa tocata, usturoi tocat, bulion si sare. Fierbi acoperit 15 minute, adaugi salata taiata fasii subtiri si vinul, lasi sa fiarba pana cand mancarea a scazut bine.
    Servesti cu paine proaspata, alaturi de un vin alb, usor.

Recomandari

Mancaruri