Tocanita de pui cu legume- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de pui cu legume este cea mai aromata tocanita de vara, satioasa, aromata si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 pui (1-1,2 kg)
    • 100 ml ulei
    • 100 ml vin
    • 5 cepe
    • 4 ardei grasi
    • 750 gr rosii proaspete sau rosii in bulion
    • 1 foaie de dafin
    • marar
    • patrunjel verde
    • cimbru
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii

Timp de preparare 1 ora

  1. Speli puiul, il tai in bucati, il sarezi si il prajesti in ulei incins, stropind din cand in cand cu vin. Cand carnea este frumos rumenita, o scoti pe o farfurie, iar in sosul ramas calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeii taiati dupa dorinta, in fasii sau patratele.
  2. Dupa ce legumele s-au inmuiat bine, adaugi bucatile de carne, potrivesti gustul de sare si piper,
    condimentezi cu dafin si cimbru. Adaugi mararul, rosiile curatate de coaja si taiate felii, apoi introduci cratita in cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Servesti tocanita fierbinte, presarata cu patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri