Tocanita de cod cu ardei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de cod cu ardei este o varianta ideala pentru zilele cand nu aveti mult timp la dispozitie pentru prepararea mancarii, dar doriti totusi sa preparati ceva gustos si sanatos.Si unde mai pui faptul ca este super-delicioasa!

Ingrediente

    • 1 kg cod umed
    • o ceapa
    • 200 gr. roÅŸii decojite din conserva
    • un ardei gras rosu
    • un ardei gras verde
    • patrunjel verde
    • ulei extra virgin de masline
    • sare
    • 150 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se spala, se usuca cu servete absorbante, apoi se curata de pilele si de oase si se taie bucati potrivite. Faina se pune pe o farfurie si prin ea se trec toate bucatile de peste apoi se asaza pe o planseta pana in momentul prepararii.
  2. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii subtiri. Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei de masline. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se adauga rosiile decojite taiate marunt si se lasa sa fierba inabusit la foc mic timp de 4 minute.
  3. Se condimenteaza sosul cu sare si piper, dupa gust si se adauga ardeiul gras. Cand ardeiul incepe sa se inmoaie se adauga bucatile de peste si patrunjelul tocat fin. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit 15 minute, avand grija ca pestele sa nu se sfarame.
  4. Cand tocanita este gata, se asaza pe o farfurie si se servste alaturi de felii de lamaie si salata verde proaspata.

Recomandari

Mancaruri