Tocana razaseasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana razaseasca este o mancare destul de complicata dar macar o data merita sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 300 gr carne de vitel sau de manzat
    • 200 gr ficat de vitel
    • 200 gr inima de vitel
    • 3-4 carnati afumati
    • 200 ml suc de rosii sau 2 linguri cu bulion
    • 3 cepe mijlocii
    • 1 lingura de untura sau 3-4 linguri de ulei
    • 2 ardei grasi proaspeti sau congelati
    • 175 ml vin alb
    • 3-4 catei de usturoi
    • 6-8 tije de marar sau marar congelat
    • 4-6 tije de patrunjel verde
    • sare
    • piper boabe

    PENTRU MAMALIGA:

    • 1 litru apa sau zer
    • 300 gr malai
    • 1 lingurita cu sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati, spalati si taiati in bucati potrivit de mari carnea, ficatul si inima. Puneti in apa rece cat sa le acopere bucatile de carne si de inima. Fierbeti 2-3 minute, aruncati apa si spalati carnea. Lasati in farfurie pana se calesc legumele. Fierbeti ficatul separat si taiati-l felii subtiri. Pastrati langa carne.
  2. Curatati ceapa, taiati-o marunt si caliti-o in untura sau ulei cald (nu incins) pana devine transparenta, apoi adaugati in cratita ardeii si usturoiul tocat. Acoperiti vasul, lasati sa fiarba impreuna 3-4 minute, stingeti cu sucul de rosii sau bulionul desfacut in apa calda.
  3. Puneti in cratita carnea, inima, ficatul si carnatii taiati felii subtiri. Lasati sa fiarba dupa ce ati pus o cana cu apa calda peste carne. Sarati, puneti boabe de piper si fierbeti mancarea pana cand scade sosul. Cand este gata, presarati peste tocana marar si patrunjel tocate impreuna, stingeti focul.
  4. Faceti mamaliga din apa (sau zer), malai si sare, fierbeti-o la foc mic 20-25 min.
  5. Serviti tocana cu mamaliga calda si vin alb.

Recomandari

Mancaruri