Tocana nationala- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana nationala este o mancare delicioasa si gustoasa, numai buna la felul principal de la masa de pranz.

Ingrediente

    • 600 gr carne
    • 15 cepe
    • 2 linguri grasime
    • 1 varf de cutit faina
    • 2 linguri bulion sau 8 rosii proaspete
    • 3 cartofi
    • 2 ardei grasi
    • 1 lingura vin
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Tocana se poate prepara din carne de purcel, de porc, de vitel, de berbec. Carnea se taie in bucati si se inabuse incet cu ceapa taiata felii cat mai subtiri si cu sare, acoperita cu capac si la foc domol. Se lasa mai mult, pana ce se topeste bine ceapa. Se adauga faina, ardeii si bulionul, se mai lasa la inabusit si se stinge cu vinul,apoi se adauga apa sau zeama de carne, bulion sau rosii.
  2. Se lasa pe foc si se adauga cartofii taiati bucati. Se mai fierbe si cu cartofii, pana ce sosul a scazut de tot.
  3. Mancarea se poate prepara si fara cartofi si se serveste cu mamaliguta.

Recomandari

Mancaruri