Tocana nationala

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana nationala este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa perfecta pentru un pranz delicios.

Ingrediente

    • 1 kg carne de vita sau manzat
    • 2 linguri cu untura sau 4-5 linguri cu untdelemn
    • 6-8 cepe mijlocii
    • 2-3 gogosari sau ardei grasi congelati sau proaspeti
    • 175 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
    • 175 ml vin
    • 2 cartofi
    • 1 morcov
    • sare
    • piper boabe
    • marar tocat sau frunze de tarhon uscate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati si spalati carnea, apoi taiati-o bucati potrivit de mari si rumeniti-o in untura sau in ulei. Scoateti pe servetele de hartie si puneti ceapa tocata in grasimea ramasa. Lasati sa fiarba in sucul ei 20 min.
  2. Puneti ardeii congelati peste ceapa, adaugati bucatile de carne; acoperiti cu o cana de apa calda, lasati sa fiarba cu vasul acoperit jumatate de ora. Tot acum condimentati cu: sare, piper boabe si vin alb.
  3. Dupa fierbere sosul scade la jumatate. Curatati cartofii, spalati si fierbeti 20 minute in apa calda, apoi treceti-i in cratita cu tocana impreuna cu sucul de rosii sau bulionul desfacut in apa calda. Continuati fierberea inca 15 minute,apoi stingeti focul.
  4. Adaugati mancarii pilula de sanatate: un morcov crud trecut pe razatoarea mica amestecat cu marar tocat si frunze de tarhon, care se pun in cratita cand ati stins focul. Acoperiti cu capac pana la servire.
  5. Serviti mancarea calda, cu paine proaspata si salata de sezon: salata de varza cruda sau murata, gogonele sau salata verde.

Recomandari

Mancaruri