Tocana de splina in amestec cu carne de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de splina in amestec cu carne de porc este o mancare specific zonei de munte, deoarece este plina de calorii tocmai pentru a rezista frigului.

Ingrediente

    • 1 splina
    • 300 gr carne grasa de por
    •  4-5 cepe
    • 1 kg cartofi
    • 150 ml ulei
    • foaie de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • bulion
    • 2 linguri cu otet
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Speli splina, o fierbi citeva minute, arunci apa, o speli iar si o tai cubuleteiar carnea o tai in bucati potrivit de mari.
  2. Tai ceapa pestisori, rastorni in ulei cald, lasi acoperit pana cand ceapa devine transparenta. Atunci treci in cratita carnea si splina, stingi cu bulion si 2 linguri de otet, adaugi 1 cana de apa si lasi sa dea in clocot.
  3. Pui in vas cartofii curatati, spalati si taiati felii mari, foaia de dafin, sare si boabe de piper si lasi sa mai fiarba 30 de minute.
  4. Decorezi cu marar tocat si servesti mincarea calda, cu mamaliguta sau cu paine proaspata si vin rose alaturi.

Recomandari

Mancaruri