Tocana de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de pui este cu siguranta o mancare foarte des intalnita in bucatariile tuturor. Optional se pot adauga mai multe legume, astfel aroma si gustul tocanitei este mereu usor diferit.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 100 gr ciuperci
    • 2 oua
    • 1/2 lamaie
    • 1 leg patrunjel verde
    • 100 gr cascaval  ras
    • 1 morcov
    • 200 ml vin alb
    • 1 ceapa
    • 50 gr unt
    • 100 gr orez

Instructiuni de preparare

  1. Puiul curatat si spalat se pune sa fiarba in apa care clocoteste, impreuna morcovul si ceapa curatate si  taiate in doua.
  2. Cand carnea de pui este aproape fiarta se scoate din apa, se desface in bucati care se pun intr-o cratita, pe foc, in untul fierbinte, se intorc pe amandoua partile in unt, dar nu se prajesc. Se toarna vinul si patrunjelul verde tocat, se lasa sa fiarba inabusit pana cand carnea este fiarta.
  3. Se scot bucatile de pui, se pun  pe un platou la cald, iar in cratita cu sos se adauga ciupercile taiate felioare si se lasa 10 minute sa fiarba, apoi se introduc galbenusurile amestecate cu zeama de lamaie sa se lege bine sosul.
  4. Se aranjeaza puiul pe un platou si se toarna deasupra sosul de ciuperci, presarand deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  5. Orezul se fierbe in apa cu sare, apoi se aranjeaza in portii pe marginea platoului presarand peste el cascaval ras.

Recomandari

Mancaruri