Tocana de iepure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de iepure este un preparat delicios, al carui gust il puteti imbunatati adaugand un pumn de masline in momentul in care puneti legumele in vas.

Ingrediente

    • 4 pulpe de iepure
    • 1 telina mica
    • 4 catei dde usturoi
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 3 foi de dafin
    • 3 morcovi
    • 1 ceapa
    • 200 ml vin rosu
    • oregano
    • 1/2 lingurita nucsoara
    • 2 linguri ulei de malsine
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spala pulpele de iepure, sterge-le cu un prosop, apoi taie-le in doua , pe articulatie. Curata si spala legumele pe care apoi taie-le in bucati mari, cepa pestisori, morcovul rondele, iar telina cuburi sau bastonase.
  2. Freaca pulpele cu sare, nucsoara, oregano si piper, apoi pune-le intr-un vas de lut incapatro.
  3. Pune legumele, pasta de tomate desfacuta in vin si foile de dafin. Adauga usturoiul zdrobit cu  latul cutitului si restul de condimente ramase dupa pregatirea carnii.
  4. Pune uleiul de masline, apoi acopera oala si bag-o la cuptor, la foc potrivit, timp de doua ore.

Recomandari

Mancaruri