Tocana de calmar si fasole

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand doriti un preparat ceva mai exotic dar care sa fie totusi aromat, satios si foarte gustos...merita sa incercati tacana de calamar si fasole.

Ingrediente

    • 5 linguri patrunjel proaspat, tocat
    • 150 gr fasole alba uscata fiarta, sau conserva
    • 2 linguri ulei de masline
    • 3 catei de usturoi, tocat
    • 600 gr rosii decojite, tocate, scurse
    • sare
    • piper proaspat macinat
    • 2 ardei rosii iuti uscati, zdrobiti
    • 1 lingura seminte de chimen, prajite si macinate
    • 80 ml vin alb
    • 2 lamai

Instructiuni de preparare

  1. In functie de marimea calmarului, taiati-l in bucati mai mici sau lasati-l intreg. Incalziti doua linguri de ulei de masline intr-o oala, adaugati jumatate de usturoi. Cand acesta i?i schimba culoarea, adaugati rosiile si sarea. Fierbeti inabusit la foc mic timp de 20 de minute, pana cand sosul se ingroasa.
  2. Intr-o tigaie  incalziti fasolea in apa in care a fiert.
  3. Incingeti doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie , adaugati restul usturoiului, piperul si feniculul. Cand usturoiul incepe sa isi schimbe culoarea, adaugati calmarul, sare si piper. Prajiti calmarul pana devin opac si adaugati jumatate din patrunjel, vinul si sosul de rosii. 
  4. Apoi adaugati fasolea fierbinte si restul de patrunjel. Condimentati dupa gust si serviti cu o felie de lamaie si un strop de ulei de masline extravirgin.

Recomandari

Mancaruri